Alakoulu­laiset

Hyvien tekojen teemaviikko  alakouluille 

Hyvä alakoulun opettaja

käytössäsi on Hyvien tekojen passi, joka tulostetaan jokaiselle koululaiselle täytettäväksi. Passin kannen voi jokainen värittää ja koristella haluamallaan tavalla. Lisäksi sivulla on myös kannustusvideoita yhdessä katsottavaksi sekä maakunnan juhlavuoteen liittyen myös Pohjois-Karjala-materiaalia, joka on vapaasti hyödynnettävänänne. 

Kannustamme hyvien tekojen keräämisen ja tämän tärkeän aiheen nostamisen lisäksi pohtimaan yhdessä, mitä muuta voisi viikon aikana koululla ideoida ja toteuttaa, joko hyviin tekoihin, yksinäisyyden vähentämiseen tai kotimaakuntaamme Pohjois-Karjalaan liittyen. Se voi olla vaikkapa aiheeseen tai maakuntaan liittyvä teemaseinä tai perjantaina toteutettava ”pukeudu punamustaan -päivä”!

OPETTAJA, TOIMI NÄIN:

  1. Tutustu teemaviikon materiaaleihin ja mieti etukäteen, mitä voisit viikolla hyödyntää (yläkoulujen ja 2. asteen sivuilla on myös SPR:n kaveritaitomateriaaleja, joita voitte myös oman harkintanne mukaan käyttää ylemmillä luokka-asteilla).
  2. Tulosta oppilaille Hyvien tekojen passit valmiiksi ennen teemaviikkoa.
  3. Teemaviikolla ma-to oppilaat tekevät hyviä tekoja ja kirjaavat ne passiinsa.
  4. Torstain jälkeen halukkaat palauttavat passin opettajalle ja perjantaina kaikkien palauttaneiden kesken arvotaan (joko yhteisesti luokassa tai koulun toimesta) pieniä kannustuspalkintoja*. Silti hyvä on muistaa, että itselle saatu hyvä mieli on paras palkinto!
  5. Kaikki luokkien passit kootaan yhteen ja toimitetaan/haetaan koululta maakuntaliittoon – laskemme nimittäin kaikki maakunnan koulujen hyvät teot yhteen teemaviikon jälkeen!

*Palkinnoista:

Maakuntaliitto toimittaa edeltävällä viikolla ilmoittautumisen yhteydessä annetulle koulun yhteyshenkilöille pieniä kannustuspalkintoja, kuten Pohjois-Karjala-popsocketteja, -heijastimia ja -purkkapaketteja (ja mukana voi olla jotain muutakin yllätystä) arvottavaksi alakouluissa perjantaina.

Tiedoksi, että yläkoulujen ja 2. asteen arvonnan suorittaa maakuntaliitto kampanjasivulle hyvän tekonsa kirjanneiden nuorten kesken.

Kaikkien osallistuvien koulujen kesken Pohjois-Karjalan maakuntaliitto arpoo myös ns. virkistysrahaa (5 x 500 €), jonka käytöstä koulu voi päättää yhdessä vanhempaintoimikunnan ja oppilaskunnan kanssa.

Ai mikä Pohjois-Karjala?